Haos u Sloveniji: Nakon cijepljenja AstraZenecom 26 učitelja razvilo jake nuspojave, otkazana nastava

Preporučujemo

U Osnovnoj školi školi Mihe Pintarja Toleda u Velenju, u Sloveniji, velik je broj cijepljenih učitelja razvio snažne nuspojave te je danas otkazana nastava.

Zbog bolovanja 26 učitelja otkazan je cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemaju dovoljno osoblja za izvođenje nastave. Učitelji su cijepljeni cjepivom AstraZenece.

Direktor škole se obratio roditeljima priopćenjem objavljenim na stranicama škole.

“Dragi roditelji, prije svega dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti. Jučer su čak dvije trećine učitelja škole cijepljene protiv covida-19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju o snažnim reakcijama na cjepivo pa smo upravo došli do zaključka da smo zbog bolovanja 26 učitelja prisiljeni u petak, 12. ožujka 2021. godine, otkazati cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave.

Tako će nastava za sve učenike od 1. do 9. razreda u potpunosti biti otkazana.

“Dragi roditelji, još jednom mi dopustite da se iskreno ispričam zbog situacije i zahvalim na razumijevanju. Ljubazno vas molim da pomognete obavijestiti roditelje djece u odjelima u kojima su vaša djeca jer se bojim da neki roditelji ovu obavijest neće vidjeti tako kasno. Unaprijed zahvaljujem na vašoj predanosti i pomoći u suočavanju s ovom hitnom situacijom i želim vam lijep ostatak večeri i lijep produženi vikend našim učenicima”, napisao je direktor.

Kako doznaje slovenski 24ur, u utorak su AstraZenecom cijepljeni i djelatnici OŠ Notranjski odred u Cerknici.

Podsjećamo, Slovenija nastavlja s primjenom cjepiva AstraZenece, rekao je ministar zdravstva, unatoč tome što je više europskih zemalja privremeno prekinulo cijepljenje zbog sumnje u sigurnost tog cjepiva protiv covida-19.

Sindikat zaposlenih u odgoju i obrazovanju pozvao je zdravstvene vlasti da se “javno i jednoznačno” izjasne o sigurnosti cjepiva, nakon što su Danska, Norveška, Italija i Island u četvrtak “iz opreza” obustavili upotrebu cjepiva AstraZenece zbog sumnji da izaziva zgrušavanje krvi.

(RTV GLAS DRINE/BHRT)

Najnovije