Graz: Husein iz BiH ubio suprugu, onda sjeo na kauč i čekao...

Graz: Husein iz BiH ubio suprugu, onda sjeo na kauč i čekao policiju

2379
0
PODIJELI

Rosandu C.-S. (53), porijeklom iz Slovenije, jučer poslijepodne oko 14:45 sati u austrijskom mjestu Kalsdorfu koje se nalazi pored Graza, usmrtio je njen suprug, Husein (53), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a koji ima i austrijsko državljanstvo, piše kleinezeitung.at.

Policija je prije ubistva primila hitan poziv od žene, ali nisu stigli na vrijeme da joj spase život.

Njen suprug, s kojim je već neko vrijeme živjela odvojeno, ubio ju je sa više hitaca iz pištolja kalibra 7.65, od kojih je barem jedan bio smrtonosan. Pogođena je u prsa i u nogu.Pokušala se sakriti u ormar u svojoj spavaćoj sobi, ali nije preživjela!Prema rekonstrukciji, muškarac je nasilno ušao u stan sa oružjem u rukama i napao ženu, koja je pokušala pobjeći i pozvati policiju, prenosi Dnevni avaz.

Kada je policija stigla na lice mjesta, žena je praktično već bila mrtva, a muškarac je s tupim pogledom sjedio na kauču ispred uključenog televizora. Bio je pod djelovanjem očito nekih medikamenata, i odveden je prvo u bolnicu.

Inače, ovaj par je u iznajmljeni apartman u Kalsdorfu doselio prošle jeseni, no ubrzo su se razdvojili. Bilo je i nasilja, a jedna od mještanki, koja nije željela da joj se navodi ime, kazala je da je prije nekoliko sedmica čula svađu i “užasnu vrisku” iz stana, i tada je mislila zvati policiju, ali se predomislila, i sada joj je, kako je kazala, žao što to nije učinila, navodi ‘Avaz’.