Građevinski paketi za 11 povratničkih porodica iz pet lokalnih zajednica iz regije Banjaluka

Preporučujemo

Ministar za izbjegla i raseljena lica FBiH Edin Ramić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te predstavnici Gradiške, Prnjavora, Kneževa i Kotor Varoša, potpisali su danas sporazume o donaciji građevinskog materijala povratnicima iz ovih lokalnih zajednica.

Јedanaest porodica iz ovih lokalnih zajednica dobilo je donaciju za obnovu individualnih stambenih objekata, ukupne vrijednosti 110.000 KM.

Poslije potpisivanja sporazuma u Gradskoj upravi, gradonačelnik Radojičić kazao je da Banjuka, kao i druge lokalne zajednice iz kojih su ovi korisnici, treba da im budu na raspolaganju kada je riječ o rješavanju drugih formalnih pretpostavki za realizaciju ove donacije.

Zahvalio je Federalnom ministarstvu što su na ovaj način pomogli neke od naših sugrađana kako bi mogli da ostvare normalnije uslove za život.

Ramić je naglasio da ministarstvo ima vrlo korektnu saradnju sa svim gradonačelnicima i načelnicima, te da zajedno realizuju određene projekte.

Načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da su prošle godine sa ovim ministarstvom realizovali određeni infrastrukturni projekat u MZ Mravica, vrijedan preko 200.000 KM, a da je ove godine u planu infrastrukturni projekat za MZ Babanovci.

Edin Vilić, povratnik u Kotor Varoš od 2001. godine, kaže da će mu donacija itekako pomoći za rješenje stambenog pitanja njegove porodice.

Najnovije

spot_img