Gornji Rahić: Automobilom uletio u baštu i usmrtio čovjeka pa pobjegao (VIDEO)

Preporučujemo

Vozač golfa, pod još uvijek neutvrđenim okolnostima u nedjelju oko 19:50 sati izazvao je saobraćajnu nesreću, kada je vozilom sa glavne saobraćajnice udario u ljetnu baštu jednog kafića u mjestu Gornji Rahić kod Brčkog.

Nakon nemilog događaja, vozač je ušao u automobil te se udaljio sa mjesta nesreće, međutim policija ga je nedugo nakon toga uhapsila. Kako su naveli iz brčanske policije, riječ je o 25-godišnjem Č. E. iz Maoče, nastanjen u Rašljanima, prenosi “Klix”.

Iz Policije Brčko distrikta su precizirali da je u ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno više osoba u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta, te da je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede od kojih je u toku noći preminula u bolnici.

“Na mjestu događaja je pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta izvršen uviđaj, a uhapšena je osoba Č. E. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju te krivično djelo teška krivična djela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti”, precizirala je portparol Policije brčko distrikta Dževida Hukičević.

Č. E. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta.

Na Youtubeu je objavljen uznemirujući snimak nesreće na kojem se vidi kako vozač sjeda u auto i odlazi sa mjesta događaja, dok u bašti nepomično leži jedna osoba.

Najnovije

spot_img