Fudbaleri Sapne poraženi u odlučujućoj utakmici u Gornjoj Tuzli

Preporučujemo

Fudbaleri Sapne u subotu su gostovali u Gornjoj Tuzli kod ligaškog lidera na tabeli ekipe FK “Mladost” gdje su ubilježili poraz od 3:2.

Bila je ovo utakmica u kojoj su i jedna i druga ekipa priželjkivali pobjedu za plasman u veći rang takmičenja.

Od samog starta vidjelo se da će igrači FK “Sapna” dati sve od sebe da eventualno postignu povoljan rezultat sa kojim bi nastavili borbu za lidersku poziciju.

U 4. minutu susreta Sedin Nuhanović gađa iz slobodnog udarca ali sa oko 20-tak metara pogađa prečku.

Već u slijedećem napadu domaći izvode slobodan udarac iskosa sa desne strane nakon kojeg lopta završava na suprotnoj stativi gdje natrčava jedan od igrača Mladosti čiji šut iz neposredne blizine prvobitno brani golman Brđak a odbijenu loptu isti igrač Mladosti prilikom pada preko našeg golmana rukom ugurava u mrežu.

Sudije ipak priznaju pogodak kojim domaći tim već u 6. minuti dolazi do prednosti.

U nastavku susreta FK Sapna ima apsolutnu inicijativu i kontrolu igre.

U 13. minutu Nuhanović gađa direktno iz kornera ali golman domaćih vrhovima prstiju skreće loptu da ne završi u mreži.

U 17. minuti ponovo Nuhanović gađa iz slobodnog udarca ali i ovaj put pogađa prečku.

U 24. minuti odlično proigravanje petom Bećirovića u kaznenom prostoru domaćih ne koristi Mujkić kada njegov šut sa oko 10-tak metara golman domaćih skreće u korner.

Već u narednoj minuti sudija je propustio dosuditi očigledan jedanesterac za FK Sapna.

Centaršut iz kornera u šesnesterac domaćih gdje jedan od igrača Mladost hrvački rušu Mahmutovića prema kojem je išla lopta ali sudiji to nije bilo dovoljno da pokaže na bjelu tačku.

U 27. minuti Bećirović Mirza izlazi sam pred golmana domaćih ali njegov šut završava na stativi.

I onda nakon svih propuštenih prilika slijedi kazna.

Jedna dubinska lopta domaćih do koje na ivici šesneterca prije stiže domaći napadač i matira bespotrebe istrčalog golmana Brđaka za 2:0.

U nastavku susreta već na početku još dva sporna detalja.

Igrao se 51. minut kada pomoćni sudija poništava gol za FK Sapna zbog navodne ofsajd pozicije.

Isto se desilo i u 60. minuti kada Mahmutović nakon solo prodora odlično upošljava Alića koji precizno pogađa mrežu domaćih ali je i ovaj pogodak na iznenađenje svih poništen zbog navodne ofsajd pozicije.

U 66. minuti domaći dolaze i do trećeg pogotka. Centaršut sa lijeve strane na drugu stativu gdje se domaći igrač u skoku rukama oslanja na našeg odbrambenog igrača i glavom pogađa suprotni ugao golmana Brđaka.

Domaći igrači su čitavo drugo poluvrijeme vršili klasičnu opstrukciju igre bespotrebnim valjanjem po terenu i dugotrajnim ukazivanjem ljekarske pomoći te izbacivanjem lopte daleko van terena a nakon toga frustrirajuće sporim povratkom lopte u teren, tako da u drugom dijelu susreta nije bilo ni 20 minuta efektivne igre.

U takvim okolnostima naš tim je ipak pokušavao doći do gola domaćih a pogodak je nakon nekoliko propuštenih prilika stigao tek u 86. minuti kada nakon centaršuta iz kornera, glavom pogađa Vahidin Osmanović.

Već u slijedećem napadu ponovno nakon centaršuta iz kornera, odbijenu loptu na 16 metara dočekuje Ermin Kahrimanović i odličnim volej udarcem zakucava je u mrežu za 3:2.

Do kraja susreta domaći još više pojačali opstrukciju igre a glavni sudija je produžio susret za svega 2 minuta te nije bilo vremena za eventualni preokret.

Bio je ovo prvi prvenstveni rezultatski poraz naše ekipe a domaći sastav je 2 kola prije kraja stekao prednost od vjerovatno nedostižnih 4 boda.

Na žalost, naš tim će i ovu, petu sezonu uzastopno, najvjerovatnije završiti kao drugoplasirani tim lige što ni ovaj put kao i predhodnih sezona nije pravi odraz igračke kvalitete ali i pticama na grani je jasno na koji način se u našim ligama određuje putnik u veći rang takmičenja.

U ostalim susretima 8. kola postignuti su slijedeći rezultati:

FK Spreča – NK Proleter 3:2

NK Radnik – FK Bjeljevac 0:5

U slijedećem kolu koje se igra u subotu FK Sapna u Sapni dočekuje FK Bjeljevac.

Najnovije

spot_img