Fudbaleri Sapne pobjedom otvorili drugi dio sezone

Preporučujemo

U 10.kolu III kantonalne lige-grupa Istok, fudbaleri Sapne su na domaćem terenu savladali Mladost iz Gornje Tuzle sa 2:0.

FK Sapna je tokom čitave utakmice imao terensku inicijativu ali gosti su se pokazali kao veoma “tvrd orah”. Utakmica je bila veoma tvrda, borbena i bez previše izglednih prilika. Domaća ekipa je tokom prvog poluvremena stvorila nekoliko šansi ali višemjesečna takmičarska pauza uticala je da napadači nisu bili precizni. Poluvrijeme je završeno bez pogodaka pa su sapanjski igrači u drugom dijelu morali krenuti još ofanzivnije kako bi slomili gostujući otpor i zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Tek u 60. minuti, nakon cenatršuta Semira Husića, glavom za 1:0 pogađa Mahir Ahmetović. U nastavku utakmice gosti se otvaraju i pokušavaju doći do poravnanja ali odlična odbrana naše ekipe nije dozvoljavala ozbiljniju prijetnju golu Sabita Brđaka. U 86. minuti Semir Husić prihvata loptu na svojoj polovini i kreće u kontranapad. Gosi pokušavaju napraviti ofsajd zamku očekujući pas loptu u dubinu njihove odbrane ali Husić kreće u solo prodor i gotovo neometano dolazi do gostujućeg golmana kojeg dribla i postiže gol za konačnih 2:0.

Bila je ovo osma prvenstvena pobjeda sapanjskih fudbalera, koji su lideri na tabeli i imaju dva boda više od Memića, koji su u ovom kolu pobijedili Bijeljevac u Miljanovcima 3:4.

U narednom kolu Sapnja gostuje kod Radnika u Lipnici.

Najnovije

spot_img