Edukativna izložba “Prepoznaj znakove” otvorena u Teočaku (FOTO)

Preporučujemo

Multimedijalna izložba “Prepoznaj znakove”krenula je na svoje putovanje širom BiH.

Projekat je namijenjen podizanju svijesti o savremenim oblicima fašizma i potrebi adekvatnog odgovora antifašizma.

U mjesecu septembru izložbu su pogledali učenici srednjih škola u Goraždu i Foči , oktobar je bio rezervisan za Jablanicu i Mostar, nakon čega smo posjetili Stolac,Travnik i Bugojno. Od ponedeljka 13.decembra do petka 16.decembra izložba će biti postavljena u Teočaku.

Svečano otvaranje upriličeno je u BKC-u Teočak. Otvaranje izložbe u Teočaku realizuje uz podršku osnovne i srednje škole “Teočak” i Koalicije za borbu protiv mržnje “Društvo bez predrasuda”

Organizatori poručuju da edukativnom izložbom “Prepoznaj znakove” žele pružiti javnosti uvid u historijske korijene fašizma i nacizma kao i savremene spojavne oblike fašizma u današnjem društvu. Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora. Smatraju da ovim multimedijalnim pristupom, konkretna poruka može biti prihvaćena od strane posjetitelja (mladih ljudi naročito) o opasnostima širenja modernog fašizma (ur-fašizma). Izložba je prije svega edukativog karaktera i sadržajem namijenjena mladim generacijama kao alat učenja i zagovaranja.

Izložbu “Prepoznaj znakove” Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH – YIHR BiH realizuje uz finansijsku podršku International Relief Fund for Organisations in Culture and Education 2021 of the German Federal Foreign Office, the Goethe-Institut and other partners.

Najnovije

spot_img