Džematlije nakon bajram-namaza imamu poklonili auto

Preporučujemo

Imam džemata Balačići kod Željeznog Polja Zuhdija Ridžal ovaj Kurban-Bajram dugo će pamtiti. Naime, džematlije su mu povodom odlaska u penziju poklonili automobil.

Mještani Balačića proteklih mjeseci vrijedno su radili u tajnosti kako bi prikupili sredstva za efendiju i uručili mu poklon automobil kao mali znak pažnje za sve ono što je on učinio za ovaj džemat, a to su generacije ljudi koje je on izveo na pravi put kao ljude i muslimane vijernike, a svi su mu zahvalni.

Hodža Zuhdija nije mogao ni pomisliti šta su mu danas spremili pa je itekako kroz emocije ispratio današnji bajram-namaz koji mu je posljednji u radu kao efendija”, objavljeno je na Facebook stranici Željezno Polje.

Akcija je, kako se navodi, trajala oko četiri mjeseca, a mještani su zajedničkim snagama prikupili oko 14.000 KM.

“Efendija Zuhdija u svom radu je ispratio dva razreda medrese, stotine mladih školovanih ljudi, a što je zasigurno rezultat da je jedan od najboljih efendija na prostorima Bosne i Hercegovine, a to i potvrda da je na području Rijaseta IZ-e u BiH proglašen za najboljeg muallima u 2003./2004. mektebskoj godini. Kao nagradu Rijaset IZ-e mu je obezbijedio putovanje na hadž”, stoji u objavi.

(RTV Glas Drine / Oslobodjenje.ba)

Najnovije

spot_img