Dvoje uhapšenih kod Zvornika: Nakon kafanske tuče došlo i do pucnjave

Preporučujemo

Policajci iz Kozluka uhapsili su u noći sa subote na nedjelju Zvorničane Borišu Beatovića (42) i Velibora Kojića (32), zbog sumnje da su narušavali javni red i mir tučom, prilikom čega su obojica povrijeđeni.

Prema informacijama iz PU Zvornik, Policijskoj stanici Kozluk u nedjelju je, oko pola sata nakon ponoći, prijavljeno kako je u ugostiteljskom objektu u mjestu Branjevo u općini Zvornik došlo do tuče između Beatovića i Kojića.

– Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su utvrdili da su navedene osobe narušile javni red i mir međusobnom tučom, prilikom čega su obojica zadobila tjelesne povrede. Nakon tuče, na lokalnom putu u mjestu Branjevo, B. B. je oštetio automobil koji je u vlasništvu V. K., prilikom čega je ista osoba pucala iz vatrenog oružja. – kazali su iz policije.

Kako nezvanično saznajemo, Beatović i Kojić su se potukli u kafani, nakon čega je Beatović izašao iz objekta, te na lokalnom putu sačekao Kojića da prođe svojim automobilom. Kada je Kojić naišao, on je počeo lupati po njegovom vozilu, a potom je otišao do svoje kuće koja se nalazi u blizini, te uzeo automatsku pušku i pucao najvjerovatnije u zrak.

Policija je nakon toga pretresla Beatovićevu kuću, gdje je pronađena i povremeno oduzeta automatska puška iz koje je pucao, kao i određena količina municije.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac bijeljinskog Okružnog tužilaštva, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj za počinjena krivična djela.

Najnovije

spot_img