Duraković: Posao ne čeka, dolazim otvorenog srca i pružene ruke u Banju Luku

Preporučujemo

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je danas nakon procesa kontrolnog brojanja glasova da je Ćamil Duraković novi potpredsjednik Republike Srpske iz reda Bošnjaka.

Duraković se nakon potvrde CIK-a obratio javnosti ističući kako je počašćen povjerenjem i glasovima građana.

“Nema bolje prilike od ove da se iskreno i od srca zahvalim svima vama koji ste, u politici za koju se zalažem i u meni osobno, prepoznali dobro za sve ljude ove zemlje. Vama koji ste našli razlog da mi vjerujete na riječ da ću čuvati i da neću iznevjeriti vrijednosti i ideje koje zastupam. Vama koji ste razumjeli razloge moga bavljenja politikom i podržali moju nezavisnu kandidaturu poklonivši mi svoje povjerenje i glas za ovu funkciju”, istakao je.

Zahvalio se svojoj majci Remziji i braći Mušanu i Ferhatu te brojnim prijateljima i onima koji su mu u proteklome periodu pružili podršku.

“Naredne četiri godine ću, i dalje uz vašu podršku i pomoć, učiniti sve što bude u mojoj moći da napravimo važne iskorake u Banjoj Luci, a prije svega da kršenja ljudskih prava i poziciju bošnjačke, hrvatske i drugih ‘nevećinskih’ zajednica u ovom bh. entitetu stavimo u fokus razgovora, ne samo u politici nego i bh. društvu. Radiću to vodeći se programom ‘Duraković22’ koji sam predstavio u kampanji, sa posebnim fokusom na 11 programskih inicijativa na kojima ću insistirati i u tome istrajati do kraja”, poručio je Duraković.

Naglasio je kako su kampanja i izbori prošli te je pozvao predstavnike dva velika politička bloka, Senada Bratića i Jusufa Arifagića, ali i sve ostale predstavnike političkih subjekata kojima je interes borba za prava manjina, povratnika i svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a naročito entiteta Republika Srpska, da daju svoj doprinos boljitku i napretku.

“Mnogo je posla pred nama. Neću biti onaj koji će stvarati i izazivati sukobe. Srednjim putem ću gaziti, samo sa jednim ciljem – da ljudima koji žive ovdje – bude bolje i konačno, dobro te, da za četiri godine od danas Bosna i Hercegovina bude koliko-toliko bolja, naprednija i sa doglednom i izvjesnijom perspektivom nego što je to sada. Posao ne čeka. Dolazim otvorenog srca i pružene ruke u Banju Luku”, poručio je Duraković.

Najnovije

spot_img