Dramatična potjera na putu Tuzla-Bijeljina: Bježeći od policije prevrnuo “audi” pun migranata, osmero povrijeđenih

Preporučujemo

Osam osoba povrijeđeno je u nesreći koja se dogodila nakon dramatične potjere koja se rano jutros dogodila na putnoj komunikaciji Bijeljina – Tuzla, prilikom pokušaja pripadnika Granične policije da zaustave vozilo “audi A4” za koje se sumnjalo da prevozi ilegalne migrante.

Kako je saopćeno iz Granične policije, do nesreće je došlo jutros oko 2.40 sati, a svih osam povrijeđenih su ilegalni migranti.

– Pripadnici GPBiH na spomenutoj komunikaciji, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, pokušali su zaustaviti vozilo “audi A4”. U pokušaju bijega, vozač “audija” je u mjestu Banj Brdo udario u potporni zid i tom prilikom vozilo se prevrnulo na krov, dok je vozilo GPBiH udarilo u bankinu pored puta. U “audiju” se nalazilo osam ilegalnih migranata koji su, u pratnji medicinara Hitne pomoći Tuzla i pripadnika GPBiH, odvezeni u Univerzitetski klinički centar Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći i utvrđivanja stepena povreda – naveli su iz GPBiH.

Migranti nisu posjedvali nikakve dokumente, a u razgovoru s graničnim policajcima kazali su da dolaze iz Iraka.

Prije saobraćajne nesreće, vozača “audija” su pokušali zaustaviti i pripadnici i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a u Ugljeviku, a potom u Loparama, ali se on nije zaustavio nego nastavio bijeg u pravcu Tuzlanskog kantona.

Iz GPBiH su kazali i da u ovoj saobraćajnoj nesreći nije bilo povrijeđenih pripadnika Granične policije.

– Opredijeljenost GPBiH je permanentna zaštita državne granice i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija na svim dijelovima državne granice, naročito na istočnom dijelu bh. granice gdje je najveći migracijski pritisak. Vrlo često, u obavljanju tih službenih zadaća pripadnici GPBiH izlažu opasnosti svoje živote i materijalno-tehnička sredstva – izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić, pohvalivši dosadašnji rad pripadnika GPBiH u sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala.

Pomoć GPBiH pružili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Uviđaj na mjestu saobraćajne nesreće obavili su pripadnici MUP-a TK, a o događaju su obaviješteni Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona i Tužilaštvo BiH.

Vozač “audija”, koji je imao nepripadajuće tablice, pobjegao je sa mjesta nesreće, a Granična policija i druge policijske agencije nastavljaju raditi na njegovoj identifikaciji i pronalasku.

Najnovije

spot_img