Dogovorena realizacija projekata uređenja vodotoka Jale, Turije, Tinje, Drinjače i Sapne

Preporučujemo

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević održao je danas sastanak na kojem su razmijenjene informacije o realizaciji projekta uređenja vodotoka sa predstavnicima četiri općine, Agencije za vodno područje rijeke Save i izvođača radova. Riječ je o regulaciji 5,5 km vodotoka rijeka Jale, Turije, Tinje, Drinjače i Sapne u vrijednosti od 4,9 miliona eura u cilju smanjenja rizika od poplava.

Tuzlanski kanton kandidirao je 2014. godine ovaj projekat u saradnji sa općinama Lukavac, Kladanj, Sapna i Srebrenik putem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivredei šumarstva i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te Direkcije za evropske integracije za Regionalni akcioni plan oporavka od poplava Bosne i Hercegovine i Srbije u okviru IPA II predspristupne pomoći a koji je odobrila Evropska unija.

Sredstva za projekat postala su operativna potpisivanjem Okvirnog sporazuma u septembru 2015. godine a tender za javnu nabavku radova objavljen u julu ove godine.

Okvirni rok za završetak radova je 12 mjeseci a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Institut IPSA Sarajevo.

Najnovije

spot_img