Dobrovoljno vatrogasno društvo Teočak održalo edukativni čas učenicima i nastavnicima OŠ Teočak (FOTO)

Preporučujemo

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Teočak„ je održalo edukativni čas u sklopu projekta, „Edukacija djece u predškolskom i školskom uzrastu iz oblasti saobraćajne kulture i poznavanja saobraćajnih propisa“ učenicima osnovne škole Teočak.

Tokom edukacije učenici i njihovi nastavnici su upoznati sa različitim situacijama tokom požara i kako se u takvim situacijama ponašati.

Podizanje svijesti djece i mladih o važnosti poštivanja saobraćajnih znakova i poznavanja kulture saobraćaja sa posebnim osvrtom na poznavanje prevoznih sredstava i sigurnosti u saobraćaju jedan je od projektnih ciljeva koji se realizuje u saradnji sa DVD Teočak, JU Dom zdravlja Teočak ,PS Teočak i Osnovnom školom “Teočak” .

Organizovanjem seta radionica pod vodstvom certificiranih članova DVD Teočak želi nove generacije mladih ljudi nadahnuti da poštuju saobraćajna pravila i budu uzorni učesnici u saobraćaju.

„U narednom periodu učenicima će biti prenesena znanja i vještine o sigurnom učešću u saobraćaju, sposobnost kako da prepoznaju riziko – faktore u saobraćaju, te kako da svojim ponašanjem izbjegnu neželjene i stresne situacije. Provodeći aktivnosti edukacije mladih iz saobraćajne kulture namjera nam je ojačati kapacitete školskih saobraćajnih sekcija te u doglednoj budućnosti osigurati uniforme za školske saobraćajne patrole prema standardima FIA asocijacije „ ističu organizatori.

Projektne aktivnosti realizuju se u saradnji Vijeća mladih općine Teočak i osnovne škole Teočak uz financijsku pomoć Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

Najnovije

spot_img