Do 3. aprila nema izdavanja viza u Ambasadi Njemačke

Preporučujemo

Odjeljenje za vize i pravno-konzularno odjeljenje Ambasade Njemačke u Sarajevu zatvoreni su od danas do 3. aprila zbog situacije u vezi sa virusom korona.

„Riječ je o privremenoj mjeri. Ukoliko bude potrebno da ova odjeljenja ostanu zatvorena i nakon 3. aprila, Ambasada će o tome blagovremeno informisati na svojoj veb-stranici i ‘Fejsbuku“, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u Sarajevu.

Iz Ambasade ističu da termini za građane koji su ih imali u odjeljenju za vize u kategoriji za spajanje sa porodicom i zapošljavanje za zemlje zapadnog Balkana neće propasti, nego će biti ponovo dodijeljeni čim bude nastavljen rad.

„Termine u svim ostalim kategorijama /zapošljavanje sa visokom stručnom spremom, kvalifikovani kadar sa priznatim stručnim obrazovanjem, detaširani radnici, studiranje, stručno obrazovanje i priznavanje obrazovanja, šengenske vize, Au-Pair, volontiranje, jezički kurs, razmjena kadrova, zapošljavanje na brodovima, traženje posla u svrhu zapošljavanja, obavljanja stručnog obrazovanja ili studiranja/ aplikanti će moći ponovo da rezervišu čim odjeljenje počne sa radom“, navode iz Ambasade.

Iz Ambasade apeluju da dok je odjeljenje za vize zatovoreno građani ne šalju upite u vezi sa terminima.

Dok traje obustava rada nije moguća ni ovjera dokumenata, niti će biti obrađivani zahtjevi za izdavanja pasoša.

„Izdvojeni slučajevi su njemački državljani, lica koja nemaju drugo državljanstvo, osobe kojima jedini važeći dokument ističe za manje od tri mjeseca, a posjeduju dokaz da imaju mogućnost otputovati iz BiH /avionsku kartu ili ulazak u zemlju prije više od 14 dana/. U tim situacijama treba da se obrate na adresu elektronske pošte rk-info@sarj.diplo.de“, napominje se u saopštenju.

Ambasada će u tim slučajevima izdati putni list u vidu zamjenskog pasoša.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img