Direktor udario šamar učeniku?

Direktor udario šamar učeniku?

286
0
PODIJELI

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u beogradskoj općini Rakovica, jučer su se potukla dvojica učenika sedmog razreda, nakon čega je, kako tvrdi očevidac događaja, direktor te škole Stanislav Stevuljević ošamario jednog od učenika koji su učestvovali u tuči. – Učenici sedmog razreda M. M. (13) i M. J. (13) posvađali su se, a onda i potukli. Direktor je naišao i ošamario jednog od njih. Izbio je čitav skandal.

Učenik koji je udaren je otišao kući i ispričao svojim roditeljima šta se desilo. Oni su odmah nakon toga angažirali advokata, koji je direktoru priprijetio tužbom. Sve je ovo vrlo neprijatno i za profesore, i za đake, i za ugled škole – priča jedan od roditelja čije je dijete posmatralo ovaj incident, piše Kurir. Liptala krv Međutim, s druge strane, direktor Stanislav Stevuljević u razgovoru za Kurir tvrdi da učenika nije ošamario, već, kako kaže, „samo malo odgurnuo“. – Kakav šamar, molim vas?! Nikoga nisam udario. Pozvali su me jer je izbila tuča. U hodniku sam zatekao samo M. M., koji mi je djelovao ozbiljno povrijeđen. Iz usta mu je tekla krv. Rekao mi je da ga je M. J. udario u nos. Nikad u životu nisam vidio toliko krvi…

Svašta sam pomislio. U tom trenutku pojavio se i M. J., koji mu je i nanio te povrede. Bio sam van sebe. Plašio sam se da ponovo ne izbije tuča. Možda sam dječaka malo gurnuo, želio sam samo da se skloni. Rekao sam mu da me sačeka na drugom mjestu – objašnjava Stevuljević, koji priznaje da je tim povodom s njim kontaktirao advokat kog su angažirali dječakovi roditelji: – Dječak je sam otišao kući, a onda me je pozvao advokat i rekao da će da me tuži. Mislim da je to van svake pameti, ali šta da radim.

Brojni očevici Direktor Stevuljević kaže da ne zna zašto je M. J. ispričao da ga je on ošamario. – Ne znam, zaista. To se jednostavno nije desilo! To mogu da potvrde i brojni učenici koji su bili u hodniku u tom trenutku – naglašava direktor. Roditelje dječaka M. J., kojeg je direktor navodno ošamario, jučer novinari Kurira nismo uspjeli dobiti, dok je povrijeđenog M. M. otac prevezao u Institut za majku i dijete „Dr Vukan Čupić“.

Tukli se i ranije U blizini OŠ „Nikola Tesla“ krajem septembra došlo je do masovne tuče, u kojoj je učestvovalo više dječaka, bivših i sadašnjih učenika ove škole. U ovoj tuči jednom četrnaestogodišnjem dječaku povrijeđena je arkada i on je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar. Direktor Stanislav Stevuljević istakao je tada da se tuča nije dogodila u školi, već u parku koji je u blizini i da su o svemu obavestili i policiju i roditelje.

 

(RTV Glas Drine/Avaz.ba)