Direktor fondacije “Konrad Adenauer” posjetio Općinu Teočak

Preporučujemo

Direktor Fondacije Konrad Adenauer, predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Sven Petke posjetio je Općinu Teočak gdje se sastao sa načelnikom Općine Taibom Muminovićem i koordinatorom koalicije za borbu protiv mržnje „ Društvo bez predrasuda „ Teočak, koalicije koja već pet godina uspješno radi i djeluje na teritoriji četiri općine i dva BH entiteta.

Neke od aktivnosti realizovane uz pomoć Fondacije Konrad Adenauer u Teočaku su :Izložba „Anna Frank–Historija, Istorija, Povijest za budućnost„ , zatim trodnevni trening „ Simulacija formiranja vlasti u multietničkim državama „ i Međuentitetska škola ljudskih prava Teočak 2019.

Koordinator teočanske koalicije za borbu protiv mržnje Enes Avdičević je istakao kako je uvjeren da će nastavak saradnje sa Fondaciom Konrad Adenauer biti od izuzetnog značaja za jačanje kapaciteta Koalicije koji u konačnici treba da vodi ka njenoj samoodrživosti.

Konstantan, transparentan i marljiv rad jedini su način da se dođe do rezultata koji su vidljivi, ne samo na našem lokalnom nivou već i kod čelnih ljudi fondacija kakva je Konrad Adenauer.

Na sastanku se govorilo o međuopćinskoj i međureligijskoj saradnji kao i o budućim modalitetima saradnje općine Teočak , teočanske koalicije za borbu protiv mržnje i Fondacije Konrad Adenauer.

Najnovije

spot_img