Detalji tragedije u Donjem Zaseoku

Detalji tragedije u Donjem Zaseoku

6726
0
PODIJELI

Dječak Dž. M. iz Donjeg Zaseoka kod Sapne, star samo 18 mjeseci, utopio se danas oko podneva, u vodovodnom šahtu koji se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće. Dječakovo beživotno tijelo pronašla je majka Umka Beganović.

– Sin mi je bio nestao i svi smo ga tražili skoro pola sata. Onda sam ugledala samo jednu nogu kako viri iz vodom napunjenog šahta. Kada sam ga izvukla, bio je već mrtav – kaže Umka, brišući suze sa lica.

Ljekarska ekipa je brzo stigla na lice mjesta, ali su samo mogli konstatovati smrt malog djeteta, a pripadnici PU Sapna su obavili uviđaj.

Teška tragedija je samo jedna od nevolja u nizu s kojima se suočava desetočlana porodica Huseina Musića, nevjenčanog supruga Umke Beganović i posljedica njihove teške materijalne situacije. Kao i ostali mještani ovog siromašnog naselja, u kome uglavnom živi stanovništvo romske nacionalnosti, da bi preživjeli Musići se bave prikupljanjem starog željeza. Tako nisu imali sredstava da nakon što su priključeni na gradski vodovod propisno izbetoniraju i prekriju šaht u kome se nalazi vodomjer.

Nakon posljednjih kiša rupa se napunila vodom u kojoj se utopio mali Džemal.

-Vjerujte da mi nemamo šta jesti, i ne znam kako ćemo pokriti troškove dženaze i dalje živjeti – kaže Semir Musić, dječakov brat, moleći dobre ljude da u ovim teškim trenucima pomognu njegovoj porodici.

Dženaza i ukop nesretno stradalog dječaka obavit će se u petak u Donjem Zaseoku.

(Radio Glas Drine/Avaz)