Delić ostaje načelnik Lukavca, Nikšić najavio pobjedu i u oktobru

Preporučujemo

Prema preliminarnim rezultatima referenduma jasno je da Edin Delić ostaje načelnik Lukavca.

Naime, prema do sada prebrojanim glasovima povjerenje Deliću je ukazalo oko 70 posto građana Općine.

Referendumsko pitanje bilo je “Da li ste za opoziv načelnika Općine Lukavac Edina Delića?”, a pokreni su ga općinski vijećnici okupljeni oko SDA i SBIH.

Delić je na izborima 2016. godine za načelnika Lukavca izabran kao nezavisni kandidat kojeg su podržale SDP, DF i SDU, a kasnije je i zvanično postao član SDP-a.

Reagirao je i lider SDP-a Nermin Nikšić.

– Želim se zahvaliti građanima Lukavca, koji su, na današanjem referendumu, dali ogromnu, gotovo plebiscitarnu podršku svom načelniku Edinu Deliću.

Njemu čestitam na novoj pobjedi kojom potvrđuje da je jedan od najuspješnijih načelnika u BiH. Da je načelnik kojem njegovi građani vjeruju i daju mu punu podršku da nastavi svoj rad na razvoju i napretku Lukavca.

Načelnik Delić uradio je više posla za 15 mjeseci svog mandata, nego njegovi prethodnici za cijeli mandat. Građani Lukavca su to prepoznali, unatoč stalnim opstrukcijama SDA, koja na sve načine pokušava blokirati i najmanji iskorak i borbu za svakog čovjeka koju vodi načelnik Delić.

Od vijećnika Općine Lukavac, koji su pokrenuli opoziv, očekujem da shvate poruku građana koji su stali iza svog načelnika. Pozivam ih da, umjesto što gledaju isključivo svoje lične interese i interese SDA, konačno poslušaju glas naroda i okrenu se radu u interesu Lukavca i njegovih građana, kako to svojim primjerom pokazuje načelnik Delić.

Ovo je ujedno i velika pobjeda SDP-a. Istovremeno, ovo je i veliki poraz politike sukoba, svađa i ličnih interesa kojom je SDA vladala u Lukavcu više od dvije decenije.

Pobjeda Edina Delića u Lukavcu početak je pobjede SDP-a na izborima u oktobru.

Opredjeljenje SDP-a je da radikalno promjeni stanje u BiH. Da bi to uradili potrebna nam je što veća podrška građana.

Građani Lukavca su pokazali da im je dosta više politike podjela i straha, te da žele politiku i ljude koji će raditi u interesu svih, sa ciljem napretka i razvoja svih građana jednako. Uvjeren sam da to isto želi većina građana u BiH i da će u oktobru to pokazati.

Najnovije