PODIJELI

Općinu Srebrenica i Memorijalni centar Potočari danas je posjetila delegacija Općine Sapna, na čelu sa načelnikom Zudinom Mahmutovićem.

– Kolektiv Općine Sapna je došao u posjetu Memorijalnom centru Srebrenica, a i Općini Srebrenica. U razgovoru sa mojim uposlenima vidjeli smo da neki od njih nisu bili u Srebrenici i Memorijalnom centru. Smatram da svi trebaju doći u Srebrenicu i vidjeti šta se ovdje dogodilo – rekao je Zudin Mahmutović, načelnik Sapne.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković kaže da Srebrenica i Sapna imaju dobru saradnju.

– Gest načelnika Sapne je za pohvalu. Ovo je vid podrške preživjelim žrtvama genocida, ali i podsjećanje na ono što se desilo u julu 1995. godine. Samim svojim dolaskom uposlenici Općine Sapna žele odati počast žrtvama genocida. Oni su obišli i grad, i sve ovo je nastavak jedne dobre saradnje između Srebrenice i Sapne. Ono što slijedi u narednom periodu je zajednički projekat između ove dvije opštine, a radi se o izgradnji spomen obilježja žrtvama genocida i učesnicima proboja u julu 1995. godine. Cjelokupnu proceduru će provoditi Općina Sapna koja je obezbijedila i finansijska sredstva – rekao je Alivuković.