“Dani povratka 2019”

Preporučujemo

Medžlis Islamske zajednice Kalesija, džemat Mahala, Organizacioni odbor Kulturno-vjerske manifestacije “Pašin put – Orlić 2019”, kao i Građevinski odbor za izgradnju ulične rasvjete u Mahali, organizuju manifestaciju “Dani povratka” koja će se održati 23. i 24. augusta 2019. godine (petak i subota). Ovogodišnjom manifestacijom “Dani povratka” okončat će se Kulturno-vjerska manifestacija “Pašin put – Orlić 2019”.

U okviru manifestacije “Dani povratka 2019” održat će se mevludska svečanost koja će biti izvedena u petak, 23. augusta, između akšama i jacije u džamiji u Mahali. Na dan povratka, 24. augusta, na sportskom poligonu u Mahali organizovat će se turnir u malom fudbalu, pozivnog karaktera, sa početkom u 14.30 sati.

Program povodom realizacije projekta izgradnje ulične rasvjete i svečanog puštanja u rad ulične rasvjete u Mahali upriličit će se u 19.30 sati, nakon završetka turnira u malom fudbalu, 24. augusta. Svečanosti će prisustvovati načelnici opštine Osmaci i općine Kalesija, kao i dr. Edin Ramić, ministar za izbjeglice i raseljena lica FBiH, te druge zvanice i gosti.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane na manifestaciju “Dani povratka 2019” kojom će se završiti Kulturno-vjerska manifestacija “Pašin put – Orlić 2019”.

(RTV GD/NTV)

Najnovije

spot_img