Danas otvaranje 46. ‘Sajma šljive’ u Gradačcu

Danas otvaranje 46. ‘Sajma šljive’ u Gradačcu

57
0
PODIJELI

Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive” svečano će biti otvoren danas u Gradačcu.

Direktor firme “Gradačački sajam” d.o.o. Gradačac Hašim Šabanović istakao je da će na ovogodišnjem 46. “Sajmu šljive” svoje proizvode i usluge prezentirati oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i EU.

”Posjetioci će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivrednu mehanizaciju i zaštitna sredstava. Predstavit će se i obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, tursitičke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona, te Grada Zagreba, koji je s Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg ‘Sajma šljive”, rekao je Šabanović.

I ove godine će biti održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike na Poljoprivrednom gazdinstvu “Krušik” u Donjem Skugriću (Modriča), i predavanje za pčelare na 2. sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda, koji će biti održan kao prateća manifestacija “Sajma šljive”.

Bit će dodijeljene sajamske medalje za kvalitet izloženih prozvoda, “Velike Krušikove medalje” za jaka i alkoholna pića, te medalje za kvalitet ocijenjenih medova.

Plakete za afirmaciju i unapređenje “Sajma šljive” bit će uručene dugogodišnjim prijateljima, partnerima i pokroviteljima manifestacije – Stjepanu Mesiću i Milanu Bandiću, Županiji Posavskoj i Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo, te izlagačima i sponzorima.

Ovogodišnji Sajam šljive traje do 31.augusta, najavljeno je iz firme “Gradačački sajam” d.o.o. Gradačac.

(RTV GD/N1)