Dan nezavisnosti BiH u Frankfurtu: Čestitke generalne konzulice i bivših Visokih predstavnika (FOTO)

Preporučujemo

U prostorijama generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Frankfurtu obilježen je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

To je prvi put od kada postoji konzulat naše zemlje u ovom gradu da je upriličena jedna takva manifestacija. Velike zasluge za to pripadaju generalnoj konzulici Bosne i Hercegovine u Frankfurtu, gospođi Višnji Lončar.

Ona je istakla kako su na jednom od sastanaka došli na ideju, a da je podrška stigla od ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine gospođe Bisere Turković, te Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Posebno sam ponosna i sretna što smo ovdje u velikom broju, i što upravo ja imam čast otvoriti ovu večer s ovim prekrasnim gostima, i presretna sam. Čast mi je što će s nama večeras biti i nekadašnji Visoki predstavnici u Bosni i Hercegovini, gospodin Christian Schwarz-Schilling, i gospodin Valentin Inzko. Posebno sam ponosna da sam uspjela dovesti dva najjača čovjeka koji su bili u BiH, i koji bez obzira što nisu više aktivni, i dalje neumorno rade da Bosna i Hercegovina uđe u Evropsku uniju i NATO. Svim građanima BiH sretan Dan nezavisnosti. I čuvajmo Bosnu i Hercegovinu” poručila je Lončar.

Na važnost Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine ukazali su i bivši visoki predstavnici u Bosni i Hercegovini, Christian Schwarz-Schilling, i Valentin Inzko.

(RTV GD/Hayat)

Najnovije

spot_img