SIPA u Gacku uhapsila Danela Rajkovića: Izvršio nuždu ispred džamije i prijetio imamu

Preporučujemo

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e, na području Gacka, locirali su, identificirali i uhapsili Danela Rajkovića , rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

– Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji – navodi se u saopćenju.

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje I netrpeljivosti iz člana 145a. KZ BiH, dodaje se u saopćenju.

– Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu – naveli su.

Podsjećamo, prije nekoliko dana ispred centralne džamije Mehmed age Zvizdića u Gacku Rajković, koji je poznat po konstantnim prijetnjama imamu Emiru efendiji Nuhiću, izvršio je veliku nuždu, a što su zabilježile nadzorne kamere.

Najnovije

spot_img