Nestala 12-godišnja Enisa Basić iz Sarajeva, majka tvrdi da je oteta

Nestala 12-godišnja Enisa Basić iz Sarajeva, majka tvrdi da je oteta

452
0
PODIJELI

Dvanestogodišnja djevojčica Enisa Basić iz Sarajeva nestala je prije dva dana nakon što se udaljila u nepoznatom pravcu iz ulice Logavina. Policija intenzivno traga za njom, saznaje Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Enisina majka Emira prijavila je nestanak kćerke sarajevskoj policiji 17. novembra oko 22:00 sata. Kako nam je kazala, Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Njih dvije su se, priča nam majka, sutra trebale vratiti u Njemačku gdje žive proteklih nekoliko godina.

Majka Emira tvrdi kako je Enisu “oteo muškarac” koji je, kako kaže, već od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

“Njegova supruga mi je slala poruke kako on hoće oženiti moju Enisu. Išla sam im s policijom na vrata, ali nikog nema i ne znam gdje su. Ja ću u potragu uključiti Interpol i FUP jer sarajevska policija ne može djelovati izvan kantona. Neka mi vrate moje dijete, ona ima samo 12 godina”, naglasila je majka Emira.

Iz MUP-a KS za Klix su kratko potvrdili Enisin nestanak.

“Zaprimili smo prijavu i intenzivno poduzimamo sve zakonske radnje kako bismo pronašli djevojčicu”, kazali su nam iz MUP-a KS.

Enisina majka moli sve da bilo kakve informacije o njenoj kćerki prijave najbližoj policijskoj stanici.