Nakon svirepog ubistva kod Konjica ubicu traže policajci u cijeloj BiH

Preporučujemo

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, na lociranju i privođenju osumnjičenog angažovane su sve raspoložive policijske snage u državi.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač koji je izjavio da će policija ovog entiteta pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim ukoliko se on pojavi na teritoriji RS-a.

“Potraga je obustavljena u ponedjeljak u sumrak oko 19 sati, nakon čega smo blokirali sve izlaze iz Konjica. Potraga je nastavljena danas u ranim jutarnjim satima, a trenutno se radi i na vještačenjima predmeta oduzetih iz kuće osumnjičenog”, kazao je za Klix.ba Ljudevit Marić.

Iako mediji od jučer donose ime i prezime osumnjičenog te njegove fotografije s društvenih mreža, zanimljivo je da službene potvrde policije i tužilaštva još uvijek nema. Postavlja se pitanje zašto policija ne objavi identitet osobe za kojom se traga uz fotografiju kako bi građani, u slučaju da ga prepoznaju, mogli javiti policijskim službama.

Kako saznajemo, ubistvo Sauda Sultanića desilo se jučer oko 7:30 sati, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju. Ubica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata. Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img