Maloljetnici za dva mjeseca počinili 19 teških krađa: Ženama otimali torbe i...

Maloljetnici za dva mjeseca počinili 19 teških krađa: Ženama otimali torbe i krali Golfove

286
0
PODIJELI

Postupajući tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja maloljetnih  P. I. (1999) i K. S. (2000) iz Banja Luke, predložio je jučer banjalučkom Osnovnom sudu da im odredi mjeru pritvora zbog sumnje da su počinili produženo krivično djelo teške krađe, produženo krivično djelo oduzimanje motornog vozila, te krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih sredstava. 

– Maloljetnici su u vremenskom periodu od 01. oktobra do 15. decembra počinili ukupno 19 krivičnih djela teške krađe, odnosno na drzak način otimali ženske torbe sa ličnim stvarima,novcem i dokumentima i oduzimali motorna vozila odnosno, putnička motorna vozila marke Golf 2 građanima na području Grada Banje Luke i Laktaša, kazala je Maja Đaković Vidović, glasnogovornica banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Prijedlog je maloljetnicima predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo. O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće Sudija za maloljetnike Osnovnog suda u Banja Luci.

(Radio Glas Drine/Dnevni avaz)