Izbo prijatelja zbog duga?

Izbo prijatelja zbog duga?

254
0
PODIJELI

Banjalučka policija uhapsila je Slavišu Jokića (42) zbog pokušaja ubistva svog pet godina mlađeg prijatelja Jasmina Marinkovića.

Krvavi napad dogodio se u nedjelju u 3.20 u porodičnoj kući Jokića, u banjalučkom naselju Ada u Ulici braće Kukrika.

Sa teškim povredama i ranama u predjelu vrata Marinković je prebačen u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar Banjaluka, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, njegov život nije ugrožen.

Uhapšeni Jokić je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva, a dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve neophodne mjere, kao i potrebna vještačenja da bi bio utvrđen uzrok ovog krivičnog djela.

Kako nezvanično saznajemo, krvavom napadu prethodio je verbalni sukob između njih.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao nam je da je te večeri Marinković zajedno sa nekom djevojkom došao kod Jokića kući, vjerovatno da proslave nešto jer su ponijeli i gajbu piva.

“Jokić živi na spratu kuće sam, dok je njegova majka u prizemlju. Iz kuće je dopirala glasna muzika pa se nije moglo ni čuti zbog čega su se svađali, kao ni ko je prvi započeo svađu. Vjerovatno je tu i alkohol učinio svoje”, kazao je naš izvor.

Kako kaže, moguće je i da ga je Jokić u samoodbrani ubo nožem, s obzirom na to da je Marinković poznat u gradu kao jako problematičan čovjek.

Prema njegovim riječima, Jokić je navodno pozvao Marinkovića s namjerom da mu traži novac koje mu duguje.

“Jasmin je prije sedam godina živio kao podstanar u njegovoj kući. Kada se odselio, iza sebe je ostavio neplaćene račune za struju i vodu i nekoliko stanarina”, kazao je naš izvor.

Mještani spomenute ulice kazali su da su samo čuli da je policija dolazila, ali ne i šta se dogodilo.

(Radio Glas Drine/Nezavisne novine)