Baba podvodila 11-godišnju unuku kriminalcu, Tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo pritvor

Preporučujemo

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za muškarca inicijala S.S. (1966.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godine te protiv žene M.S. (1955.) zbog navođenja djeteta na prostituciju.
Osumnjičene osobe iz Šipova su navedena krivična djela počinila na štetu maloljetnog djeteta, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

Nezvanično, pritvor je predložen za babu koja je podvodila 11-godišnju unuku muškarcu od ranije poznatom policiji.

Najnovije