Članovi porodice o napadaču na policijsku stanicu Nerdinu Ibriću: Živio je s...

Članovi porodice o napadaču na policijsku stanicu Nerdinu Ibriću: Živio je s majkom, bio je nezaposlen i povučen

4243
0
PODIJELI

Ispred kuće u Kučić Kuli , u kojoj je stanovao 24-godišnji Nerdin Ibrić, koji je u ponedjeljak oko 19 sati naoružan sačmaricom napao Policijsku stanicu u Zvorniku, usmrtivši jednog i ranivši dvojicu policajaca, nakon čega je ubijen u razmjeni vatre, danas su se okupili članovi porodice i prijatelji.

Ekipa Anadolu Agency posjetila je selo Kučić Kulu dok traje opsežna istraga nadležnih organa Bosne i Hercegovine i entiteta Republika Srpska o pomenutom napadu u Zvorniku. Niko od stanovnika sela nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima.

Rajfa Cerkić, Ibrićeva rodica, kroz suze je kazala kako duboko žali zbog onoga što se dogodilo u Policijskoj stanici u ponedjeljak navečer, ali i zbog smrti svog rođaka.

“Da se barem ovo nije desilo! Bio je mlad i majka je samo njega imala. Kao beba od godinu ostao je bez oca. U Zvorniku je završio Medicinsku školu, ali nije imao posao. Svi znaju da je bio dobar i povučen, a šta mu se desilo da to uradi, niko ne zna”, kazala je Cerkić.

Njena majka Fatka Grebić, inače, Ibrićeva tetka, sve vrijeme je ponavljala: “Šta mu bi? Šta se ovo desilo? Ko ga je navratio?”

Ispred kuće Ibrića novinari Anadolije su zatekli  i pojedine predstavnike entitetskih vlasti Republike Srpske.

“Nakon neprospavane noći došli smo da obiđemo porodicu, ali nismo zatekli njegovu majku. Nemamo riječi da iskažemo žaljenje zbog ovoga što se desilo i što nas je veoma uznemirilo. Zvornik je započeo jedan novi proces povratka i življenja. Apelujemo na sve da se utvrde činjenice i okolnosti pod kojima se ovo dogodilo”, izjavio je Nedim Čivić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Situacija u Kučić Kuli i okolnim mjestima jutros je mirna. U Kučić Kuli život se manje-više odvija normalno.

Policijske patrole, koje su sinoć blokirale Ibrićevu kuću, napustile su selo.