Braća Husejnović učenici generacija u Osnovnoj i MSŠ Sapna

Preporučujemo

Jedinstven slučaj, kada je u pitanju izbor učenika generacije, zabilježen je ove školske godine u sapanjskoj osnovnoj i srednjoj školi.

Naime, braća Husejnović iz Zaseoka, izabrani su za učenike generacije.

Malik je učenik generacije u Osnovnoj školi Sapna, a Tarik u Mješovitoj srednjoj školi Sapna.

Obojica su tokom školovanja bili super odlični učenici sa primjernim vladanjem.

Malik je odlične rezultate ostvarivao u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Osvajao je prva mjesta na takmičenjima iz matematike i fizike i drugim predmetima, a značajne rezultate ostvario je i na kantonalnim takmičenjima. Osvojio je prvo mjesto na području Tuzlanskog kantona u takmičnju IQ Liga iz matematike. Isticao se i u sportkim aktivnostima (odbojka i košarka).

“Posebno mi je drago što sam najbolji u svojoj generaciji jer sam se kroz cijelo školovanje trudio da postignem to, i to je rezultat mog napornog truda i rada. Drago mi je zbog roditelja, direktora, nastavnika. Daje mi posebnu motivaciju da budem još bolji i da postignem još bolje rezultate”, kaže Malik koji još uvijek nije odlučio koju će srednju školu upisati.

Kaže da svoju budućnost vidi u Bosni i Hercegovini, te da mu je cilj da završi fakultet koji bude želio. Najponosniji je na ostvarni rezltat za IQ ligu na nivou kantona, gdje je među 650 učenika osvojio prvo mjesto i u najboljem svjetlu prikazao školu i općinu.

Tarik je pohađao ekonomsku školu u Sapni i kako kažu njegovi nastavnici iz svih predmeta je ostvario odlične rezultate. Isticao se u nastavnim, vannastavnim i vanškolskim aktivnostima. Ostvarivao je dobre rezultate u školskim takmičenjima, ali u sportu.

“Još uvijek nisam odlučio šta ću upisati, planiram studirati u Sarajevu, vjerovatno nešto iz moje struke (ekonomske)”, kaže Tarik i dodaje:

“Što se tiče izbora za učenika generacije to mi puno znači. Nadam se da sam to opravdao kroz čitavo školovanje i ostavio dobar trag kod svih profesora, jer na kraju to je možda i najvažnije. Želja mi je da i dalje budem uspješan kroz dalje školovanje, a budućim generacijama koje nastavljaju dalje školovanje u Sapni želim puno uspjeha i dobrih rezultata i da našu općinu predstavljaju u što boljem svjetlu.”

Najponosniji na uspjeh djece i postignute rezultate tokom školovanja su roditelji Ibrahim i Emina Husejnović .

“Ponosni smo na njih i neizmjerno nas raduje njihov uspjeh. Na svim takmičenjima su časno predstavljali općinu, u najboljem svjetu i meni je kao velikom rodoljubu svoje zemlje izuzetno drago što su moji sinovi baš takvi. Posebno mi je drago što je to i do mog pedagoškog rada”, kazao je Ibrahim, inače učitelj u Osnovnoj školi Sapna.

Najnovije

spot_img