Bosanci iz Beča donirali kravu povratničkoj porodici Muminović iz Glogove (FOTO)

Bosanci iz Beča donirali kravu povratničkoj porodici Muminović iz Glogove (FOTO)

1556
0
PODIJELI

Da na svijetu još uvijek postoje časni, pošteni i humani ljudi dokaz je današnja humanitarna akcija u povratničkom mjestu Adžići na području bratunačke MZ Glogova.

Naime grupa Bosanaca iz Beča predvođena Sejdalijom Nuhanovićem iz Kaludrana, prikupila je novac i kupila kravu povratničkoj porodici Muminović.

Senad Muminović u Adžićima živi sa ženom, dvoje djece, majkom i mlađim bratom.

Na svoje ognjište su se vratili 2001.godine, a Senad nije krio oduševljenje današnjom donacijom.

“Ova donacija krave mi znači zaista mnogo. Nemam nikakva stalna primanja, ako me neko pozove na dnevnicu to mi je sve i od toga hranim svoju porodicu. Ne mogu vam riječima opisati koliko sam sretan i hvala svim dobrim ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji”, kazao je Muminović.

Najzaslužniji za ovu donaciju je Sejdalija Nuhanović iz zvorničkog mjesta Kaludrani, koji već dugi niz godina živi i radi u Beču.

On kaže da se osjećaj kada je vidio sreću i radost na licu porodice Muminović,ne može riječima opisati.

“Prije tri sedmice na internetu sam pronašao apel za pomoć porodici Husić iz ovog mjesta, a odnosio se na školovanje djece. Samoinicijativno sam došao ovdje, pronašao sam porodicu Husić ali su mi rekli da je taj apel star , odnosno da sam “zakasnio”. Pitao sam ih mogu li još nešto učiniti za njih, a glava porodice i otac petero djece Hamed Husić, mi je kazao da mu je potrebna krava i koza.Vratio sam se u Beč i sa svojim prijateljima, za nekih desetak dana, skupili smo 1 330 eura. Kada sam ponovo pozvao Hameda, on mi je rekao da je u međuvremenu nabavio kravu i kozu.Također mi je rekao da tu u komšiluku ima jedan mlađi bračni par sa dvoje djece i da njima doniram kravu, što sam ja danas i učinio “, kazao je inicijator ove akcije Sejdalija Nuhanović.

Osim Sejdalije Nuhanovića, novac za kupovinu krave porodici Muminović donirali su i Enes Beganović, Šemso Hasanović, Dževad Salihović, Jasmin Ćosić, Begzada Nuhanović, Amko Mulamustafić, Habil i Dženita Hadžimuratović, Zikro Mujić, Hasim Muhić, Ibro Keserović, te Damir i Fikro.