Bingo Group i „Think Pink – zajedno smo jedno“ potpisali ugovor o saradnji

Preporučujemo

–Kada žene žive sigurne, ispunjene i produktivne živote, sposobne su doseći svoj puni potencijal, a time i doprinijeti rastu i razvoju društva, riječi su CEO Bingo Group, Ljiljane Kunosić, u kojima je izražena suština saradnje između najveće domaće poslovne grupacije i organizacije „Think Pink – zajedno smo jedno“.

Potpisivanjem ugovora ozvaničen je početak zajedničkog djelovanja Bingo Group ,najveće domaće grupacije i najvećeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, koji zapošljava skoro 9.000 osoba, od kojih su 70% žene i neprofitne organizacije „Think Pink – Zajedno smo jedno“, čija je misija podizanje svijesti o raku dojke i pružanje podrške ženama koje se suočavaju s ovom bolešću.

“Naša posvećenost ženskom osnaživanju odražava se u našem dubokom uvjerenju da je to ključno za zdravstveni i socijalni razvoj porodice, zajednice i zemlje u cjelini. Saradnja sa organizacijom”Think Pink – Zajedno smo jedno” korak jeprema osnaživanju žena, i prema stvaranju svijeta u kojem svi zajedno rastemo i razvijamo se , a redovni pregledi postaju odraz osnovne brige o sebi. Moja preporuka svim ženama, bez obzira na njihovu životnu dob, jeste da idu na redovne godišnje preglede koji pomažu ranom otkrivanju bolesti i spašavanju života.“, izjavila je Kunosić.

U sklopu ove saradnje Bingo Group i „Think Pink- Zajedno smo jedno“ organizuju edukacije i preventivne preglede za više od 6.000 uposlenica Bingo Group.

Aktivnosti su počele u Tuzli i okolnim gradovima u maju ove godine, pri čemu je odziv u odnosu na ukupan broj zaposlenica bio blizu 90%.

“Rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest kod žena, a statistike pokazuju da svaka deveta žena obolijeva od istog. Zbog toga je partnerstvo s Bingo Group izvanredan korak naprijed u našem zajedničkom cilju borbe protiv raka dojke. Naša organizacija radi na edukaciji i prevenciji, a Bingo Group će nam omogućiti da dopremo do većeg broja žena i podignemo svijest o važnosti redovnih pregleda i samopregleda. Saradnja sa Bingo Group je jedno od naših najznačajnijih partnerstava u sferi prevencije i saradnje sa profitabilnim sektorom na šta smo izuzetno ponosni. Zajedno smo jači, i zajedno ćemo doprinijeti boljem zdravlju žena u cijelom regionu.”, dodala je Nela Hasić, regionalna direktorica organizacije „ Think Pink – zajedno smo jedno“.

Potpisivanjem ugovora o saradnji, Bingo Group je postao generalni pokrovitelj 16. po redu trke/šetnje za ozdravljenje “Race for the Cure”, čiji je cilj podizanje svijesti o prevenciji karcinoma dojke. Sva sredstva prikupljena putem registracija namijenjena su za organizaciju.

Najnovije

spot_img