Zbog porodičnih razmirica ubio daidžu?

Zbog porodičnih razmirica ubio daidžu?

80
0
PODIJELI

U mjestu Lišnja kod Prnjavora sinoć se dogodilo ubistvo.

U Okružnom tužilaštvu Banja Luka su potvrdili da je u Lišnji oko 22.55 sati, ispred ugostiteljskog objekta “Avantura”, došlo do fizičkog obračuna između Esmira Sipića (1979.) i Senada Mujanića (1957.) iz Lišnje u općini Prnjavor.

Tom prilikom Mujanić je zadobio povrede od kojih je podlegao na mjestu događaja.

Nezvanično se saznaje da je Esmir Sipić sin od sestre Mujanića. Razlog zbog kojeg je Sipić nasrnuo na svog daidžu su, nezvanično, porodične razmirice.

Uviđaj na mjestu ove porodične tragedije obavila je dežurna tužiteljka Okružnog tužilaštva Banja Luka Biljana Marković s policijskim sužbenicima iz Prnjavora.

Tužiteljka je naredila da se preduzmu sve istražnje radnje na rasvjetljavanju ovog ubistva, a bit će obavljena i obdukcija tijela stradalog u Zavodu za sudsku medicinu RS. Protiv osumnjičenog Sipića bit će dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka zbog ubistva i bit će sproveden na ispitivanje u Okružno tužilaštvo Banja Luka. Nezvanično, Sipić je poznat po izvršenju krivičnih djela. Postupajući tužilac u ovom slučaju, nakon ispitivanja, sutra će odlučiti o predlaganju mjere pritvora.

(Radio Glas Drine/Fena)