SNSD će tražiti ponavljanje izbora za Srebrenicu

SNSD će tražiti ponavljanje izbora za Srebrenicu

65
0
PODIJELI

 

Prenoseći zaključke sa sinoćne sjednice Izvršnog odbora SNSD-a, na kojoj su analizirani rezultati lokalnih izbora i postizborna politička situacija, Dodik je potvrdio da će biti održani unutarstranački izbori u općinskim odborima gdje SNSD nije ostvario dobre rezultate na izborima.

 

– SNSD je, shodno rezultatima, odlučio da provede u gotovo svim općinskim odborima unutarstranačke izbore te da napravimo strukturu na koji način ćemo se ubuduće obraćati biračima, kao i da se radi veoma pažljivo na mjestima gdje imamo relativnu većinu i koncipiramo vlast na lokalnom nivou, rekao je lider SNSD-a.

 

Također, donijeli su i odluku da SNSD ide u opoziciju u Doboju i u Bijeljini.

 

Dodik je u izjavi za RTRS najavio i da će u roku od godinu dana izvršiti reviziju članstva te će im to onemogućiti akumulacije funkcija tako da su izabrani odbornici i poslanici, kao i svi postavljeni na svim nivoima obavezni da ostanu samo na jednoj funkciji, a ne da “akumuliraju i izvršnu, direktorsku i odborničku ili poslaničku funkciju”.

 

Svi imenovani i izabrani članovi SNSD-a morat će i da podnesu izvještaj o radu u proteklom periodu.

 

– Mislimo da je to veoma važan momenat kojim će SNSD proširiti svoju kadrovsku bazu, naveo je.

 

Izvršni odbor SNSD-a će, najavio je, do kraja marta formirati i izborni štab za izbore 2014. godine i na taj način krenuti u pripremu svih potencijala stranke za te izbore.

 

– Već naredne sedmice ćemo razgovarati sa svim odbornicima koje SNSD ima i to na jednom zajedničkom sastanku, a što je zaključak Izvršnog odbora, dodao je on.

 

Dodik je istakao i da se SNSD nije odrekao “vodeće uloge u društvu i to je jedinstvena ocjena svih članova Izvršnog odbora stranke”.

 

Dnevni avaz