Saobraćajna nesreća kod Doboja, poginuli supružnici

Saobraćajna nesreća kod Doboja, poginuli supružnici

108
0
PODIJELI

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila kod Modriče smrtno su stradali supružnici iz Doboja.

Ova saobraćajna nesreća se dogodila na magistralnom putu Doboj – Modriča, u mjestu Kladari, opština Modriča, oko 19.35 sati, a učestvovali su putničko vozilo marke „audi“ kojim je upravljaoa Ž.Đ. iz Dervente, putničko vozilo „golf“ kojim je upravljao Đ.B. iz Doboja i teretno vozilo marke „mercedes“sa prikolicom, kojim je upravljao S.B. iz Travnika.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na licu mjesta smrtno su stradali Đ.B. i suvozačica M.B. iz Doboja.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozač Ž.B. koji se kretao putničkim vozilom marke „audi“ iz pravca Doboja, prešao na lijevu soabraćajnu traku u momentu kada se iz suprotnog pravca kretalo putničko vozilo „golf“, kojim je upravljao Đ.B.

U namjeri da izbjegne direktan udar, vozač Đ.B. je prešao na suprotnu kolovoznu traku (posmatrano iz pravca njegovog kretanja) prilikom čega se vozilo više puta zarotiralo na kolovozu i bočnom stranom udarilo u teretno vozilo koje se kretalo iz pravca Doboja, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Nakon sudara putničko vozilo marke „audi“ sletjelo je s puta na zemljanu površinu, dok je putničko vozilo „golf“ ostalo na sredini kolovoza.

Alkotestiranjem kod vozača Ž.Đ. utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,34 promila.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj. Tijela preminulih prevezena su u prosekturu dobojske bolnice gdje će po naredbi dežurnog tužioca danas biti izvršena obdukcija.