San o rahmetli Havi Dovadžija: ‘Sanjala sam skup žena, jedna je bila...

San o rahmetli Havi Dovadžija: ‘Sanjala sam skup žena, jedna je bila u bijelom…’ (VIDEO)

512
0
PODIJELI

Pogibija Have Dovadžija, majke dvoje djece, jednog od pet godina, drugog od svega četiri mjeseca, potresla je cijelu Bosni i Hercegovinu. 

Javnost je ogorčena zbog puštanja na slobodu Semira Rastodera koji je Havu usmrtio automobilom, vozeći 120 km/h i prošavši kroz crveno svjetlo.

Za nedjelju u 12 sati u Sarajevu su, u Nedžarižima na mjestu Havine pogibije, zakazani protesti, a hiljade ljudi pridružilo se se Facebook stranici ‘Pravda za Havu i druge, Zaustavimo teror nad građanima Sarajeva’.

Na YouTube je objavljen i snimak s dženaze Havi Dovadžija, na kojem je hafiz Almir Kapić ispričao san svoje supruge.

– Priča mi supruga kako je sanjala skup žena, koje su sjajne, blještave, koje odišu svjetlom. Među njima se ističe jedna djevojka, sa krunom na glavi, obučena je u bijelo, najljepša od svih ostalih djevojaka. Sve ostale žene koje su se našle pored nje donose joj razne poklone, a ona je nekako najsjajnija od svih. Poslije ću tek shvatiti da je rahmetli Hava bila potpuno obučena u bijelo kada je preselila na Ahiret, ispričao je hazif Kapić.

Hava Šljivić-Dovadžija je rođena u Tuzli 1987. godine. Završila je studije na univerzitetu Al Azhar u Kairu. Radila je kao nastavnik arapskog jezika i pisma u Kulturnom centru ‘Kralj Fahd’.

(Radio Glas Drine/Bportal)