Salkić pozvao Bošnjake iz RS-a da glasaju: Ovdje su vaše avlije i mezarja naših šehida (VIDEO)

Preporučujemo

Ramiz Salkić, potpredsjednik RS-a i ponovni kandidat SDA za ovu funkciju obratio se bh. građanima i pojasnio im zašto je važno registrovati se i glasati na predstojećim Općim izborima, posebno u bh. entitetu Republika Srpska.

– Vi koji ste protjerani tokom agresije na našu domvinu ili iz nekog drugog razloga boravite izvan domovine, a posebno vi Bošnjaci sa prostora bh. entiteta Republika Srpska, ukoliko želite da prestane prijetnja o podjeli naše domovine Bosne i Hercegovine, negiranje našeg identiteta, bosanskog jezika, genocida nad Bošnjacima, ukoliko želite da prestane veličanje ratnih zločinaca, ali i sistemska diskriminacija nad Bošnjacima, ako želite da vaša rodbina i prijatelji imaju više radnih mjesta u bh. entitetu RS i ne budu građani drugog reda, onda registrujte se do 24. jula i glasajte – poručio je Salkić u video-poruci na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Naglasio je da “samo tako možemo promijeniti naše stanje. Niko nam ništa neće pokloniti. Za sve se moramo izboriti, a izbori i glasanje su jedini način da se izborimo za bolje sutra našeg naroda i naše domovine BiH.”

– Ne zaboravite, u ovom entietu su vaše avlije, vaši domovi, i mezarja naših šehida. To je obaveza svih nas – naglasio je Salkić.

Najnovije

spot_img