Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, organizovao tradicionalni iftar u Banjaluci

Preporučujemo

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, večeras je u Banjaluci organizovao tradicionalni iftar, na kojem je prisustvovalo oko 200 gostiju iz vjerskog, političkog, kulturnog i javnog života iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali i Josip Jerković, potpredsjednik bh. entiteta RS iz reda hrvatskog naroda, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine, Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki i Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski, ali i delegati u Vijeću naroda RS, zastupnici u Narodnoj skupštini RS, brojni privrednici, imami, prosvjetni radnici i drugi građani.

Obraćajući se gostima, Salkić je naglasio da je najodabraniji mjesec muslimana, još jedna prilika za popravljanje komšijskih i međuljudskih odnosa, koji su neophodni za bolju budućnost Bosne i Hercegovine.

-Naši prijatelji koji su večeras ovdje, od Krajine do Podrinja, od Posavine do Hercegovine, pokazuju da našu domovinu osjećamo jednako svojom na svakom njenom pedlju. Večeras ovdje u Banjaluci, poručujemo da smo opredijeljeni za suživot i za državu i društvo gdje će svi građani imati jednaka prava bez obzira gdje žive, kako se zovu i kako se Bogu mole. Zato, ramazan je prilika da unaprijedimo naše odnose, te da snažnije i zajedno gradimo našu kuću Bosnu i Hercegovinu. Neka ovaj ramazan, kojeg muslimani osjećaju kao najdražeg gosta, učini da budemo, prije svega, bolji ljudi. Također, želim da poručim da, uprkos svemu, uprkos najtežim vremenima kroz koja je prošao bošnjački narod, mi poručujemo da prošlost nikada nećemo zaboraviti, ali da smo snažno okrenuti ka budućnosti. Mi vjerujemo da je Bosna i Hercegovina moguća samo ako će se u njoj ugodno i komotno osjećati i Bošnjaci, i Srbi, i Hrvati i svi ostali građani. Svaki drugačiji put je pogrešan, a tome nas i historija uči. Zato, zajednički i snažniji rad je neophodan i zbog nas, ali posebno zbog budućih generacija koje dolaze, poručio je potpredsjednik Salkić, dodajući da se u budućnosti još snažnije moraju graditi odnosi i veze sa građanima Bosne i Hercegovine koji žive i rade u dijaspori.

Najnovije

spot_img