Pronađena beba koja je oteta u Hadžićima

Preporučujemo

Novorođenče koje je u poslijepodnevnim satima u četvrtak oteto u Hadžićima pronađeno je nakon opsežne akcije službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa kantonalnim tužiocima i pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije, saznaje Klix.ba.
Beba je pronađena u četvrtak oko 22:15 sati u Hostelu Ferijalac u naselju Marijin Dvoru u Sarajevu, potvrdila je za Klix.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Prema prvim informacijama dječak je živ i zdrav, bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

Policija je danas dobila prijavu da je u ulici Igmanska nepoznata žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, otela bebu i pobjegla u nepoznatom pravcu.

Odmah po prijavi veliki broj policajaca izašao je na mjesto događaja te je pokrenuta opsežna akcija potrage za ženskom osobom, odnosno otetom bebom. Policajci su tokom potrage pojačali prisustvo i na izlazima iz Kantona Sarajevo, ali i na širem teritoriju.

Kako smo saznali ranije, žena je dolazila više puta u toku dana, a bila je pokrivena i u bijelom mantilu, te se predstavila kao patronažna sestra.

Posljednji put kada je došla, majka je otišla da prijavi dijete, a s bebom je ostala sestra majke odnosno bebina teka. Navodno je žena, koja se predstavila kao patronažna sestra, kazala osobi koja je čuvala dijete da dezinfikuje ruke u kupatilu, a onda ju je zaključala, uzela bebu i pobjegla iz stana.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img