Posao u “McDonalds-u” iz Tuzle dobilo 50 mladih ljudi

Posao u “McDonalds-u” iz Tuzle dobilo 50 mladih ljudi

84
0
PODIJELI

 

Svečanim presjecanjem vrpce restoran iz porodice najpoznatijeg svjetskog lanca brze prehrane otvoren je u 11 sati, a prvim posjetiocima podijeljene su i nagrade.

 

– Otvarajem u Tuzli „McDonalds“ je proširio svoj lanac na pet restorana u BiH. Time smo završili prvi razvojni investicijski ciklus. Otvaranjem restorana zaposleno je pedeset mladih ljudi, što je u cijeloj priči i najbitnije. Ponuda u restoranu će biti za početak ista kao i na otvaranjima u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, s tim da će se kasnije ona obnavljati-kazao je Adi Hadžiarapović, direktor marketinga „McDonalds BiH“.

 

Restoran u Tuzli urađen je po standardnom savremenom modelu „McDonaldsa“ u koju su čelni ljudi uložili oko dva i po miliona maraka. Nakon okončanja prvog investicionog ciklusa u skorije vrijeme neće biti širenja lanca ovog restorana u BiH.

 

-Tuzla kao treći najveći grad u BiH bila je naš cilj kada je u pitanju otvaranje „McDonaldsa“. U narednih 12 mjeseci sigurno nećemo širiti lanac restorana u BiH-dodaje Hadžiarapović.

 

Tuzlanski „McDonalds“ prostire se na 800 metara kvadratnih unutrašnjeg prostora, a u ljetnom periodu zauzimaće i dodatnih 200 kvadrata ljetne bašte. Inače, najpoznatiji lanac brze prehrane svoje lokale ima u 199 zemalja svijeta.