Pogledajte kako je izgledao napad na Vučića u Potočarima (VIDEO)

Pogledajte kako je izgledao napad na Vučića u Potočarima (VIDEO)

9987
0
PODIJELI

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut je tokom komemoracije žrtvama genodica Srebrenici.Ulazak premijera Srbije Aleksandra Vučića u šehidsko mezarje izazvao je reakciju ljudi koji su došli da prisustvuju dženazi 136 žrtava genocida.

Vučić je dočekan zvižducima, a situacija je eskalirala kada je premijer Srbije stigao do ploča na kojima su ispisana imena ubijenih. Naime, tu su ga dočekali aktivisti iz Srbije predvođeni članicama organizacije „Žene u crnom“. Oni su Vučiću počeli dobacivati: „Hoćemo potvrdu da se genocid desio!“ i „Vučiću napolje!“.

Premijer Srbije je sa članovima svoje delagacije nastavio koračati ka platou predviđenom za smještaj visokih zvanica, no na sredini tog puta došlo je do manjeg incidenta sa ljudima koji su došli na dženazu. Reagovalo je obezbjeđenje, koje je premijera Srbije izvelo iz šehidskog mezarja.

Situaciju je smirio reis ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji je okupljene građane pozvao da budu dostojanstveni, jer je to, kako je kazao, naša dužnost zbog šehida.

–  Okrenite svoja lica prema tabutima, a ne prema onima koji su ovdje došli iz različitih razloga – poručio je reis Kavazović.

Okupljeni građani su ga poslušali.

Inače, premijer Srbije Aleksandar Vučić podigao je tenzije svojim postupcima u proteklih nekoliko sedmica, prije svega svojom inicijativom da se Rezolucija o osudi genocida ne usvoji u Vijeću sigurnosti UN-a.