Nožem na smrt izbo bivšeg zeta

Nožem na smrt izbo bivšeg zeta

62
0
PODIJELI

Dobojlija Arnel Mujdžić (28) je uhapšen zbog sumnje da je s 12 uboda nožem na smrt izbo šezdesetogodišnjeg Zlatana Đurđića u njegovoj kući u Ulici Krnjinske srpske brigade u Doboju.

U CJB Doboj je saopšteno da je Policijskoj stanici Doboj 1 u subotu poslijepodne prijavljeno da se u prizemlju Đurđićeve kuće najvjerovatnije dogodilo ubistvo.

“Patrola policije odmah je izašla na lice mjesta i u kući zatekla A.M., koji je s više uboda nožem u predjelu grudi i vrata usmrtio Z.Đ. Na licu mjesta pronađen je i izuzet nož za koji se sumnja da je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela”, navodi se u saopštenju dobojske policije.

Uviđaj na licu mjesta, kojim je rukovodila Vesna Demonjić, tužilac Okružnog tuzilaštva Doboj, izvršili su službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, a uviđaju je prisustvovao i ljekar mrtvozornik dobojskog Doma zdravlja, koji se izjasnio da je Đurđić umro na licu mjesta.

Tijelo stradalog prevezeno je u prosekturu ovdašnje bolnice “Sveti apostol Luka”, gdje je na osnovu naredbe dežurnog tužioca izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Patolog Ljubomir Curkić kazao je da je tokom obdukcije na Đurđićevom tijelu pronađeno 12 uboda nožem, odnosno ubodnih rana u vrat, trbuh i grudni koš.

“To su ubodne rane pluća, srca, dvije ubodne rane na srcu su bile fatalne i smrt je nastupila usljed iskrvavljenja”, izjavio je Curkić.

Nakon kriminalističke obrade, Mujdžić, koji je, navodno, ranije imao problema sa narkoticima, će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, Mujdžićeva sestra živjela je u vanbračnoj zajednici sa ubijenim Đurđićem, koji je u Doboju bio poznat pod nadimkom Ćasa, i imaju dvoje djece.

Motiv ubistva zvanično nije poznat, nezvanično Mujdžić je policajcima nakon ubistva kazao da je Đurđića ubio jer mu je maltretirao porodicu, mislivši na sestru.

“On je skoro kupio stan i bivšu partnerku, Arnelovu sestru, je pozvao i kazao da će joj dati 40 KM ako mu sredi i očisti taj stan”, ispričale su Đurđićeve komšije.

Đurđić se više puta ženio, kazali su oni koji ga bolje poznaju, a sugrađani ga pamte kao strastvenog biciklistu, koji je osim kvalitetnih dvotočkaša, tvrde, vozio i “bijesne” automobile.

“Vidovnjak”

Ubijeni Zlatan Đurđić je prema riječima njegovih komšija bio “vidovnjak”, odnosno “pomagao je onima koji su imali problema”, i od toga je živio, a zarađenim novcem je, tvrde, sebi obezbijedio nekoliko nekretnina u Doboju, stanova i poslovnih prostora, koje je izdavao.

On je, navodno, bio veoma popularan među “gastarbajterima” koji su mu bili redovna i najbolja klijentela, ali je svoje “usluge” pružao i svima ostalim koji su bili zainteresovani.

(Radio Glas Drine/Nezavisne novine)