Nastavljena potraga za nestalom Salihom Omerović

Preporučujemo

Na području mjesnih zajednica Potočari i Sućeska nastavljena je potraga za nestalom Salihom Omerović (54) iz Milačevića kod Srebrenice, o kojoj se od ponedjeljka oko 17 sati ništa ne zna.

Nestala žena bila je u posjeti sestri Ramizi Hasanović u Milačevićima i tog dana čuvala je sestrine ovce. Na sebi je imala crnu jaknu s kapuljačom i gumene čime. Rekla je da ide tražiti izgubljene ovce i otad se nije pojavila.

Sljedećeg dana mještani Milačevića i okolnih sela pretražili su cijelo područje, a nakon toga njen nestanak prijavili Policijskoj stanici Srebrenica.

Prema opisu Havke Muminović iz Vučevaca kod Sućeske, Saliha je posljednji put viđena u utorak oko 24 sata u tom selu.

– Probudio me lavež pasa. Pomislila sam da su u dvorište došle divlje životinje. Otvorila sam vrata i ugledala osobu u crnoj jakni, ne znajući je li muško ili žensko. Rekla je da je iz Milačevića i da traži ovce. U strahu sam zaključala kuću i pokušala nazvati policiju. Kada sam izašla ispred kuće, osobe nije bilo. Sutradan sam saznala da se radi o izgubljenoj osobi. Sebi ne mogu oprostiti što je nisam primila u kuću – žali se Muminović.

Nadaju se najboljem 

Salihin Brat Velija Omerović došao je iz Dogloda kod Sarajeva, gdje je tokom zime boravila i njegova sestra Saliha, i priključio se potrazi. Kaže da je prošlo pet dana od njenog nestanka i ne vjeruje da je živa, ali se nada najboljem.

Ramo Daubašić, šef ekipe FUCZ-a, kaže da su uz pomoć drugih ekipa i mještana, s psima i dronovima pretresli veliki dio terena navedene dvije mjesne zajednice, a, kako kaže, akcija će trajati sve do pronalaska nestale osobe.

(RTV GLAS DRINE/AVAZ)

Najnovije

spot_img