FHMZBiH izdao upozorenje: Oblačno jutro uvertira za burno popodne

Preporučujemo

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pljuskova i grmljavine ima u sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Ivan Sedlo i Sokolac 17; Bugojno 19; Bihać, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 20; Bijeljina, Srebrenica i Tuzla 21; Banja Luka, Brčko, Doboj, Gradačac i Prijedor 22; Grude 23; Trebinje 24; Mostar 26°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Hercegovini sunčano prije podne. Od sredine dana prema večernjim satima jači razvoj oblačnosti će i u Hercegovini usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Izgledni su obilniji pljuskovi i grad.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Na području grada su izgledni pljuskovi i grmljavina u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26°C.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za danas za velike količine padavina u Krajini, centralnim i sjevernim područjima Bosne i istoku Hercegovine, koje se očekuju od 14.00 do 21.00 sat.

Zbog mogućih obilnijih pljuskova i grada moguća je pojava bujičnih potoka, saopćeno je iz FHMZ-a.

Izdato upozorenje se odnosi na očekivanu količinu padavina (10 i više litara po metru kvadratnom) u toku jednog sata.

Najnovije

spot_img