Begov Han: Neutješna porodica nestalog dječaka

Preporučujemo

Pripadnici Gorske službe spasavanja nastavljaju veliku potragu za dječakom koji je nestao u Begovom Hanu kod Žepča, a kako su najavili iz ove službe potraga će se nastaviti niz tok rijeke Bosne.

Novinari N1 televizije razgovarali su sa članovima porodice, koji su bili neutješni.

“Čim sam saznao šta se desilo, to je bilo negdje oko 11 sati. Još mi je jedan rođak naišao, otišli smo uz rijeku. Ušli smo u vodu da ga tražimo, a za njim su pošli snaha i supruga od rođaka. Sve smo pretražili, ali nikakvih rezultata nije bilo. Brat i snaha su završili na psihijatriji, kako i ne bi”, kazao je vidno potreseni amidža dječaka kroz suze.

Dječak je bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok, čiji je vodostaj povišen zbog obilnih padavina. Dječak je tokom vožnje biciklom nesretno pao u vodu na očigled njegove majke koja ga je pokušala spasiti, no, nažalost, bezuspješno.

Mještani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dječaka u potoku, ali zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli ni uraditi.

Bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta nesreće.

U potrazi za dječakom učestvuju pripadnici GSS-a Žepče, Zavidovići, specijalna policijska jedinica MUP-a ZDK-a te policijska uprava Žepče.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img