Agan Delibajrić i Direkcija regionalnih cesta TK proglašeni „Najmenadžerom i najkompanijom u...

Agan Delibajrić i Direkcija regionalnih cesta TK proglašeni „Najmenadžerom i najkompanijom u 2017 godini u BiH“

117
0
PODIJELI

Od 2540 nominovanih, međunarodni evropski žiri izabrao je 26 osoba i kompanija kojima je uručena laskava titula „Najmenadžera i kompanije u 2017. godini u Bosni i Hercegovini“.

“Sve su to različiti biznisi, od malog i srednjeg do velikog biznisa, iz svake branše po jedan predstavnik, tako da se stvorio jedan mozaik uspješnih ljudi u BiH“, izjavio je Pane Škrbić, predsjenik Organizacionog odbora „Izbora najmenadžera 2017“.

Tokom 37. izbora vodećih najmenadžera i najkompanija evropske vrijednosti u okrilju Bosne i Hercegovine izabrani su najsposobniji, najuspješniji, onim koji imaju vanserijske rezultate. Među njima je i Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK koji je dobio priznanje „Menadžer godine u BiH“.

“Naravno pozitivno sam iznenađen, moram reći ohrabren, ali jedan dodatna odgovornost je preuzeta s tim da se to i opravda“, kazao je Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK.

Ovo najviše priznanje u izboru Evropskog udruženja menadžera i časopisa Euromenadžer Delibajrić i Direkcija cesta TK dobili su u kategoriji „Najmenadžer i najkompanija 2017 godine“ – za izvanredne menadžerske rezultate, vrhunski kvalitet usluga, te uspješnu realizaciju vrijednih projekata u rekonstrukciji i modernizaciji regionalnih puteva.

Riječ je o jednoj od pet najrespektabilnijih svjetskih nagrada, koja je potekla iz SAD-a, a pokrenula ju je međunarodna zajednica za širu regiju, zajedno sa domaćim asocijacijama iz biznisa.

Modernizacija putne infrastrukture, koja je preduslov za razvoj privrede, stavljanje pod kontrolu domaćih resursa, otvorenost s medijima i transparentan rad, uveli su Direkciju regionalnih cesta TK i njenog direktora u krug dobitnika među kojima su i sami predsjednici evropskih država, ambasadori i biznismeni koji stoje na čelu kompanija sa više hiljada uposlenih i doprinose promjeni ekonomske slike područja iz kojih dolaze, pa čak i cijele regije. Ova nagrada je dokaz da pojedinac koji djeluje kvalitetno, savjesno i odgovorno na nivou užeg područja, svojim zalaganjima može biti prepoznat i na globalnom planu. Dokaz je ovo i da se trud i zalaganje u konačnici višestruko isplate, jer stvaraju nove vrijednosti i materijalne i nematerijalne prirode, od kojih benefite na kraju dobijaju svi, i pojedinac i kompanija, pri čemu gradeći pozitivnije i poslovno i društveno okruženje zapravo stvaraju uspješnije društvene zajednice.

„U 2017. godini smo imali pet miliona investicija, u 2018. godini će biti izravno šest miliona investicija, tako da smo mi sigurno kuća koja je sa stalnom tendencijom rasta i polako stravljamo naše prihode pod kontrolu. U narednom periodu mi ćemo sigurno istrajati u tome“, ističe Delibajrić.

U ovoj godini uspješno su završeni infrastrukturni projekti nakon kojih je putna komunikacija na mnogim lokacijama mnogo bolja, zbog čega imamo jednu od najboljih regionalnih mreža puteva u FBiH.

(RTV Glas Drine/RTV Slon)