15.000 građana na dočeku Vučića i Erdogana u Novom Pazaru

15.000 građana na dočeku Vučića i Erdogana u Novom Pazaru

148
0
PODIJELI

Blizu 15.000 građana Novog Pazara i drugih gradova u Sandžaku došlo je na plato ispred zgrade Gradske uprave kako bi dočekali Recepa Tayyipa Erdogana i Aleksandra Vučića, javio je reporter N1 Slaviša Starčević koji se nalazi na mjestu događaja.

Turski predsjednik posljednjih dana boravi u Srbiji, gdje će danas obaviti sastanke sa predsjednicima Skupština opština u Sandžaku te gradonačelnikom Novog Pazara.

Očekuje se da će razgovori teći u pravcu investicija, a TIKA će potpisati ugovore sa predstavnicima opština. Turske investicije u Sandžak će pomoći u obnovi dva mosta, dvije ulice i jednog obdaništa.

Velike su mjere sigurnosti poduzete uoči dolaska turskog i srbijanskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića u Novi Pazar. Na desetine policajaca, pripadnika obezbjeđenja i lične pratnje dva predsjednika provjeravaju ulice u centru grada.

Vlasnicima kafića i restorana u blizini Gradske skupštine, naloženo je da zatvore lokale. Urađen je KDZ pregled svih objekata.

Nekoliko puta je provjerena ulica kojom će se prošetati dva predsjednika nakon sastanka sa gradonačelnikom Novog Pazara i predsjednicima Skupština opština Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Kraljeva.

 

(RTV Glas Drine/N1)