“Zmajići” deklasirali Švicarsku

Preporučujemo

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Trening centru NS BiH u Zenici u okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Švicarske rezultatom 3:0.

Naša mlada reprezentacija se tako osvetili svojim današnjim protivnicima budući da su im Švicarci nanijeli jedan od dva pretrpljena poraza u kvalifikacijama.

Sve što su gosti danas u Zenici uradili bila je dominacija na samom otvaranju meča, a najbolju priliku je propustio Domgjoni, čiji je šut majstorski odbranio Trkulja.

Bh. selekcija se nakon deset minuta probudila i potom propustila veliku šansu. Demirović je prebacio loptu na drugu stranu, a onda Menalo iz neposredne blizine pogodio stativu.

Ipak, pet minuta kasnije naši momci su poveli. Demirović je odlično prevario svog čuvara, a onda snažnim udarcem iz neposredne blizine matirao švicarskog golmana.

Nastavljena je dominacija bh. tima, a veliku šansu propustio je Kuzmanović, kada je slabo šutirao iz dobre pozicije.

Već u 34. minuti bilo je 2:0. Gojak je dobro izveo slobodni udarac, golman kratko odbio, a onda je natrčao raspoloženi Demirović i opet pogodio za rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se igralo znatno manjim intenzitetom, a dobre prilike propustili su Demirović i Gojak.

Konačnih 3:0 postavio je Čataković u finišu meča kada je zatresao mrežu nakon udarca glavom.

Bosna i Hercegovina se sada učvrstila na prvom mjestu Grupe 8 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa pet bodova više od Portugala, koji ima dva meča manje u odnosu na naš tim. Portugal večeras od 20:15 igra svoj meč protiv trećeplasirane Rumunije.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img