Zmajevi u junu gostuju u Danskoj

Preporučujemo

Nakon prijateljskih ogleda u našoj zemlji, sa reprezentacijama Kostarike 27. marta i Crne Gore drugog juna, rukovodstvo NS/FS BiH je dogovorilo odigravanje još jedne prijateljske utakmice i to protiv „A“ selekcije Danske.

Meč je na programu 06. 06. 2021. na Brøndby stadionu, a satnica će naknadno biti određena.

Ovo će biti šesti susret ovih reprezentacija. Dva puta naš tim je poražen i to u kvalifikacijama za SP 1998. kada je Danska u Kopenhagenu slavila sa 2:0 a zatim i u Sarajevu sa 3:0.

U kvalifikacijama za Euro 2004. bh. tim je pobijedio u Kopenhagenu sa 2:0 golovima Barbareza i Baljića dok je susret u Sarajevu završen neriješeno 1:1. Strijelci su bili Bolić i Jorgensen za gostujući tim.

Posljednji meč ove selekcije su odigrale na Kirin Kupu u Japanu 2016. godine u kojem je reprezentacija BiH pobijedila 6:5 nakon izvođenja jedanaesteraca. Rezultat nakon 90 minuta igre bio je 2:2, a oba gola za Bosnu i Hercegovinu je postigao Đurić, dok su za Dansku pogađali Kjaer i Fischer.

Selektor Ivalyo Petev smatra da je dobro iskoristiti ove utakmice za analizu i korigovanje nekih nedostataka koji se pokažu u martovskim susretima, ali i za provjeru novih igrača.

„Svaki termin koji nam bude na raspolaganju za prijateljske utakmice ćemo iskoristiti. To je odlična prilika da pružimo šansu nekim igračima koji imaju potencijal da igraju za reprezentaciju, a do sada ih nismo vidjeli ili nisu imali šansu da pokažu šta znaju. Reprezentacija nije klub i moramo vidjeti kako će se oni tu snaći, prihvatiti našu viziju i zahtjeve koje postavljamo“, rekao je Petev.

Najnovije

spot_img