Zmajevi savladali Alžir na katastrofalnom terenu rezultatom 1:0

Zmajevi savladali Alžir na katastrofalnom terenu rezultatom 1:0

58
0
PODIJELI

 

Prvu šansu Zmajevi su imali u šestoj minuti nakon faula nad Miralemom Pjanićem na oko 20 metara od gola Pustinjskih lisica. Odlično je šutirao Zvjezdan Misimović, ali je golman Aližira vrhovima prstiju loptu izbacio iznad prečke.

 

Minutu kasnije, Spahić je šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Nakon toga, Pjanić je pokušao ubaciti loptu do Džeke koji se nalazio u dobroj poziciji, ali lopta nije došla do Dijamanta zbog vode na terenu.

 

Zaprijetili su i Alžirci preko Mesbaha, no golman Asmir Begović na vrijeme je istrčao i uhvatio loptu. U 17. minuti Džeko je istrčao polukontru, ali je njegov pokušaj loba završio pored gola.

 

U 24. minuti Alžirci su postigli gol preko Belkalema, ali je sudija svirao ofsajd. Natopljen teren ponovo je bio na strani Alžira kada je Džeko šutirao, a lopta ostala u jednoj od lokvi ispred gola.

 

Ibišević je u dva navrata savladao golmana Alžira, ali je vodom natopljen teren zaustavio kretanje lopte prema golu. Pre kraj prvog poluvremena, Pjanić je dva puta šutirao, ali se mreža Alžira nije zatresla. Ovo je ujedno bila i posljednja prilika u prvom dijelu utakmice na veoma lošem travnjaku u veoma lošim uslovima za igru.

U nastavku utakmice, Zmajevi su odmah zaprijetili. Stevanović je sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac gdje nije bilo bh. napadača.

 

Alžirci su mogli do vodstva u 50. minuti nakon što je Chafai ubacio loptu u peterac našeg gola, ali je Begović u zadnji tren izbacio u korner.

 

Nakon toga, izabranici Vahida Halilhodžića zaredali su nekoliko prilika. Prvo je Mehdi Lacen u 59. minuti imao priliku. Potom je zaprijetio i Kadir, ali je i njegova lopta otišla pored gola.

 

Pjanić je potom zaprijetio golu M’Bolhija. Popularni Mire izveo je slobodnjak sa 30-tak metara, a golman Pustinjskih lisica odlično intervenisao.

 

Nakon dugo vremena, u istoj minuti vidjeli smo dvije prilike na obje strane. Prvo je Stevanović sa velike udaljenosti šutirao prema golu Alžira ali je golman vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner. Nakon toga, Bouazza je zaprijetio na drugoj strani, no Emir Spahić je bio na mjestu i poslao loptu u korner.

 

U sudijskoj nadoknadi, Muamer Svraka je na asistenciju Stevanovića postigao gol za konačnih 1:0 na stadionu “5. juli 1962.” u Alžiru.